MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁS

GEOTERMIKUS HŐSZIVATTYÚ

geotermikus-hőszivattyú-budapestA hőszivattyúk a hűtőszekrényhez hasonló működési elvvel rendelkezik. A környezetből kivont hőmennyiséget egy folyékony hűtőközeg elpárologtatására veszi igénybe és egy kompresszor alkalmazásával magasabb hőfokra szállítja. A sűrített és felforrósodott gáz egy hőcserélőn keresztül adja át a hőt a ház fűtési rendszerének.

A párologtatásra használt hő kinyerhető: levegőből, vízből, talajból. A geotermikus hőszivattyú a folyamatosan és korlátlanul igénybe vehető talajhőt hasznosítja.

ELŐNYEI:

Egész évben képes közvetett módon kiaknázni a nap energiáját, függetlenül a pillanatnyi időjárástól, napsugárzás erősségétől, mivel a környezet eltárolt energiáját hasznosítja. Hőszivattyú segítségével alacsony hőmérsékletszintű hőforrásokból is hő nyerhető ki. Ha a fűtést teljes egészében a hőszivattyú végzi, nincs szükség kéményre, a helyszínen semmilyen káros anyag kibocsátás nem keletkezik.

 

NAPKOLLEKTOR

napkollektor-budapestA napkollektor technológia a napsugárzásban lévő energia hasznosítására alkalmas. A napkollektor teljes mértékben környezetbarát eljárással állítja elő a hőenergiát.

A kapott energiát akár fűtésre vagy akár meleg víz előállítására használhatjuk fel. Tökéletesen zajmentes működést biztosít. Szinte minimális üzemeltetési költséggel rendelkezik. Kiépítéséhez állami támogatás vehető igénybe. A napkollektor magas hatásfokkal rendelkező, környezetbarát és gazdaságos technológia.

A napenergia hasznosításának legjellemzőbb területei:

  • Vízmelegítés
  • Medencefűtés
  • Fűtésrásegítés

A napkollektor különbözik  a napelemtől, mely a napfényt elektromos áram formájában hasznosítja!

 

NAPELEM

napelem-budapestNapelem használatával a a napsugárzásban lévő energiát alakítjuk át elektromos árammá háztartási készülékeink számára. A napelem is teljes mértékben környezetbarát eljárással állítja elő az elektromos áramot.

Tökéletesen zajmentes működést biztosít. A napkollektor magas hatásfokkal rendelkező, környezetbarát és gazdaságos technológia.